woensdag 18 maart 2015

Zwart gekraagde roodstaart

De gekraagde roodstaart is een vogelsoort van oude, parkachtige bossen met weinig. Volwassen mannetjes hebben een oranjerode borst, zwarte keel, wit . Het mannetje heeft een oranje borst en een zwart gezicht met een witte . Dit verhaal begint medio april van dit jaar. Het geluid van de gekraagde roodstaart.

Overzichtelijke informatie over de gekraagde roodstaart , waaronder een. Het voorhoofd van het mannetje is wit, terwijl de keel en de wangen zwart zijn. Zwarte Roodstaart donkergrijs of zwart is. Ook de fel witte band op het voorhoofd en de zwarte keel zijn opvallend.


De staart is wel rood-oranje gekleurd maar verder lijkt het vrouwtje gekraagde roodstaart meer op de zwarte roodstaart. Hierin ligt de oorzaak dat late najaars- . Ook aan zijn zwarte keel en zijn witte voorhoofd .

Op onze fietstocht door Reiderwolde reden we richting, wat wij “tuinbos” zijn gaan noemen. Gekraagde roodstaart , links foerageren rechts juveniel. Het is geen roodborst, maar een roodstaart. Een zwárte roodstaart om precies te zijn. Voor een gekraagde roodstaart ben ik drie weken te . De rug van de vrouwelijke gekraagde roodstaart is grijsbruin en hun onderzijde is . Eerst is het vrouwtje te zien, daarna het mannetje.


Producten getagd met bonte vliegenvanger en gekraagde roodstaart. Koppel zwarte roodstaartjes te koop heb evt ool nog een losse man gekraagde roodstaart meer info kun je het beste even bellen de . Het typische coulisselandschap van . Materialen en gereedschappen voor het looien van huiden en het prepareren van dieren en jachttrofeeën, verkoop van naturalia. Mannetje heeft leigrijze bovendelen, wit voorhoof zwart gezicht . Deze slanke vogel heeft een roeste borst met zwart masker en wit voorhoofd.


DIT VROUWTJE LIJKT SPREKEND OP HET VROUWTJE VAN DE ZWARTE ROODSTAART. VAAK VIND JE DE GEKRAAGDE ROODSTAART OP .

Maar is dit de gekraagde roodstaart ? Ik heb ook al een zwarte roodstaart in de tuin gezien en omdat deze toch dat witte streepje mist is het . Bij twijfel kan de vleugelspiegel. Op zondag december werd er op Waarneming. Dit is heel ongewoon voor deze tijd van . Broedtijd: vroeg in mei, vaak twee . Zittend op een terras bij de kaasboerin in Postel merkte ik dit opvallende vogeltje op. Druk zingend en insekten vangend in een . Op het eerste gezicht amper verschillend van de roodstaart en de gekraagde roodstaart.


Tevens worden opgezette dieren tegen de . Belangrijkste kenmerk van deze vogel is uiteraard de rode staart. Verder hebben de mannetjes een opvallende oranjerode borst, de keel is zwart en het . Deze vogel is tegen een ruit gevlogen. Was toen ± minuten bewusteloos.


Ik probeer het vogeltje te volgen en constateer dat het een roodstaart vrouwtje is. De zwarte en de gekraagde roodstaart vrouwtjes lijken heel . Prachtige vogeltjes zijn het, de roodstaartjes. Het verschil met de zwarte roodstaart is dat het vrouwtje gekraagde roodstaart meer bruin heeft in het verenkleed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts