vrijdag 16 januari 2015

Vogel met zwarte kop

Het tempo is wat hoger dan bij een Tuinfluiter, maar . Overzichtelijke informatie over de zwartkop, waaronder een overzicht van kenmerken, een foto, geluid en een duidelijke omschrijving van de vogel. De zwartkop (Sylvia atricapilla) is een zangvogel uit de familie van zangers. Vrouwtjes hebben een roodbruin petje.


De zang is luid en zeer melodieus. Descripción: Bruin met zwarte strepen op de rug, grijze kop en roodbruin.

Leer eenvoudig over alle vogels die wij een warm hart toedragen, van de merel tot. De koolmees (Parus major) heeft een opvallende zwarte kop met een witte. De Koolmees is onmiskenbaar door zijn zwarte kop met witte wangen, zijn gele buik waar parmantig een zwarte stropdas over . Mussen zijn echte sociale vogels en leven dan ook in groepen. Volledig roetgrijs gekleurd met een zwarte kop en een smalle witte vleugelachterrand. Vogel Gespot in de vogelvijver in onze tuin.


Kenmerken: Een volwassen Antarctische Stormvogel heeft een bruine kop , . Algemeen Overige namen Blackcap , Silvia.

Ganse jaar in de tuin, trekvogels versterken de aantallen van september tot maart. De tjiftjaf is een grijs-bruine vogel met zwarte poten en een lichte oogstreep. De veren zijn voornamelijk kaneelbruin van kleur. De staart is lang en de snavel . Het mannetje heeft een lichtgrijze kop en onder het oog een zwarte snorstreep.


Hoe kan je de groene specht herkennen? Valt op door zijn rechtopstaande houding. Een vrij schaarse zomervogel met een roetzwarte. De aalscholver is een grote zwarte watervogel met gele gehaakte snavel. De Canadese gans is te herkennen aan de zwarte hals en zwarte kop.


Met het zwart -witte verenkleed en de lange staart is de ekster een . De lange rode snavel, oranje-roze poten en een zwart met wit verenkleed. Gestreepte kop en een buitenproportioneel lange snavel. De snavel is zwart -grijs en aan het begin bij de kop geel met zwarte. Pica pica) Grote vogel met lange staart. Noord-Amerikaanse zwarte scholekster.


Het is een slanke vogel met een zwarte kopkap en een diep gevorkte staart. De snavel en de poten van de kokmeeuw zijn diep, donkerroo kop en keel zijn.

Lijkt je vogel op een eend of gans? Juveniele vogels hebben soms een geelachtige kop en keel. Bij herfstvogels altijd een zwarte keelband. Een van de meest algemene en bekende broedvogels van Nederland.


Schuwer dan Merel, ook broedvogels van steden. Heeft kortere staart dan Kramsvogel. Juveniel met egaler grijsverenkleed en geen zwart op de kop. Zwarte zeevogel met witte buik. De visarend is donkerbruin met een witte kop.


Opvallend is de witte kuif en de zwarte streep door het oog, jonge vogels hebben vaak bruine vlekken op de borst. Merel met witte kop , fotograaf vogelaar1. Een beflijster lijkt qua grootte en postuur namelijk sterk op de merel, is zwart en heeft ook nog . De ijsvogel (Alcedo atthis) is een waterminnende vogel uit de familie. Bij andere vogels is dit geheel wit. Deze vogels hebben een zwart verenkleed met witte banden op de kop , borst en hals, oranje poten en een oranje, zwartgepunte snavel.


Symbolen geven de belangrijkste habitat aan waar de vogels kunnen worden. Zomers zijn de bovendelen warm roestrood en zwart , kop zwart en wit. De kop en de hals zijn zwart en zijn veren zijn wit met hier en daar een paar zwarte strepen. Bergeend een bruine band om zijn hals. Als je boven de branding van het Noordzeestrand een witte vogel met een zwarte kop en een.


De kraanvogel is ook wel in Nederland te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts