donderdag 23 november 2017

Zelfsturen

Zelfsturing is meer dan zelfmanagement. Het gaat erom dat u uw leven, uw werk, uw tij uw motivatie zelf leert sturen zonder dat u afhankelijk bent van anderen . Een eigen koers kiezen en weten te realiseren in en buiten de organisatie, rekening houdend met de eigen sterke en zwakke kanten, interessen, . Ons doel is om mensen en kennis samen te . Het platform voor alle informatie over zelfsturen , autonoom werken in teamverband en intrinsieke motivatie. Afhankelijk van de huidige managementstijl, de strategie en de doelstelling van de organisatie, kijken wij wat er nodig is.

In veel opzichten zijn zelfsturende teams gelijk aan andere teams. Hoe geef je sturing aan zelfsturing ? Vermogen om jezelf te leiden, bij het plannen, organiseren, uitvoeren en beoordelen van je gedrag. Er is een belangrijk verschil tussen de filosofie van zelfsturing en Samensturing, en dat is een ideologische.


Werkt dit nou echt altijd beter? Ontdek hier de succesfactoren van zelfsturing. Veel steun voor zelfsturing bij de overheid. Een ruime meerderheid () van de overheidsmedewerkers vindt dat de overheid minder .

Zijn we nu een zelfsturend of zelforganiserend team? Goede vraag, want deze begrippen worden in organisaties, boeken en vakbladen dwars . Gebruik vanuit zelfsturing de kracht van het collectief en benut talent . In een zelfsturend team neemt ieder teamlid – binnen een afgesproken kader – een rol en verantwoordelijkheid op zich. Buurtzorg en Gemeente Hollands Kroon zijn al overgestapt op zelfsturing en zelfsturende teams. De verantwoordelijkheid ligt bij de professionals. Een van de best bewaarde geheimen van zelfsturing is dat het… vaak misloopt.


Off the record zijn regelmatig verhalen te horen van . Het debat of het principe van zelfsturing en zelforganisatie wel of niet werkt is volop gaande. Met name in Onderwijs en Zorg lijkt zelfsturing als . Vanaf het begin van het traject is zelfsturing binnen de gemeente Nijkerk een belangrijk uitgangspunt geweest. Met de nieuwe initiatieven die zijn opgestart . Een zelfsturend team is een relatief vaste groep van medewerkers in een organisatie die gezamenlijk verantwoordelijk is voor het totale proces waarin . Beide organisaties zijn op dit moment bezig met de transitie naar zelfsturing. Trefwoorden: zelfsturende teams, mate van zelfsturing , kwaliteit van zorg, HR . Steeds meer zorginstellingen voeren dit HR- beleid in om onder andere de kwaliteit van zorg te verbeteren.


De termen die voor deze nieuwe organisatievorm gehanteerd worden, zijn zelfsturend , zelfreguleren zelf organiseren het Rijnlands model . Een beknopte verkenning van de literatuur.

In twee derde van de organisaties wordt inmiddels gewerkt met zelfsturing , blijkt uit een onderzoek van het Trimbos Instituut naar zelfsturing in . Iedereen is zo langzamerhand wel bekend met het succes van Buurtzorg. Veel vertaalde voorbeeldzinnen bevatten zelfsturing – Nederlands-Engels woordenboek en zoekmachine voor een miljard Nederlandse vertalingen. Dat vraagt om een groter zelfsturend vermogen van de medewerkers. En het vergt van managers dat ze zelfsturing stimuleren, dat ze . Loslaten is niet hetzelfde als laten vallen.


Ze passen goed bij de ontwikkeling waarin de . Effectief Samenwerken: principes van een zelfsturend team. In dit artikel definieert Robert van Noort de termen zelfsturing en zelfregulatie. Wanneer werken met zelfsturende teams? Als er echte onderlinge afhanker lijkheid is van de teamleden. Ineens vindt heel zorgverlenend Nederland dat zelfsturing de oplossing voor alles is.


In navolging van thuiszorgorganisatie Buurtzorg verspreidt zelfsturing zich als een olievlek over de zorg. Op maart waren we als NVP Noord Brabant te gast bij A. Tilburg, een bedrijf in de automotive branche. De zelfsturende teams zijn weer terug van weggeweest! Enige jaren geleden werd de zelfsturing vooral ingegeven door het feit dat . Naarmate kinderen ouder worden, zijn ze steeds beter in staat om hun gedrag aan te sturen.


Deze toename in zelfsturing is gerelateerd aan de ontwikkeling van . Deze mensen zijn in staat zichzelf te sturen, ze kiezen een bepaalde richting en bepalen hoe ze daar gaan komen. Stuurt en beheert de eigen werkvoorraad. Wil en kan zelf de manier bepalen waarop de doelen en resultaten behaald worden.


Een transformatie naar zelfsturing is een reis met onbestemde bochten en verrassingen. Film over zelfsturing en ondernemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts