donderdag 24 november 2016

Zwarte watervogel met rode snavel

Waterhoentjes zijn donker van kleur met een rode snavel en een rood blesje op het . De punt van de snavel is geel van kleur. Het grote verschil met de Meerkoet is de rode snavelbasis. Opvallend is zijn rode snavel met gele punt.


Van tuinvogels, bosvogels, weidevogels en watervogels tot vogels van het waddengebied. Ze hebben een slanke zwarte snavel en lange zwarte poten….

Kenmerken: De Geoorde fuut is een sierlijke watervogel met in de broedtijd een. De Krooneend man is eenden soort met een roodbruine ronde kop en een rode snavel. Deze watervogel is veel kleurrijker, drukker en wat kleiner dan de Meerkoet. Zijn rode snavel geeft hem zijn kleur. De jongen zijn zwarte donsjes met opvallend . De aalscholver is een grote zwarte watervogel met gele gehaakte snavel.


De wilde eend is de bekendste en meest met brood gevoede watervogel. De meeste watervogels hebben een waterdicht verenpak.

Pas uit het ei zijn die naakt en zwart. Het vrouwtje heeft een gevlekt bruin kleed met oranje- zwart gevlekte snavel. De lange poten en de snavel zijn rood. De vogel is vrijwel geheel zwart , maar met een opvallende witte wang en een gele.


De bergeend is een halfgans, een watervogel die qua formaat tussen een gans. Hij heeft een wit gezicht met een roodbruine en zwarte kraag eromheen die opgericht staat. Watervogel met oranje poten, zwemvliezen, brede platte snavel en . Sierlijke grote witte watervogel. Lange rode snavel , oranjeroze poten en een zwart -wit verenkleed. Het waterhoen komt veel voor in . Meneer, die zwarte eenden daar, welke zijn.


De mannetjes zijn feller gekleurd dan het vrouwtje en hebben een rode knobbel op de snavel. Kuifeend De zwarte mannetjes zijn met hun opvallende witte flank . Een zwartachtige watervogel die van Meerkoet verschilt door kleiner formaat, rode bles, rode snavel met gele punt en witte strepen langs bovenflank. Die indringer kan ook een eend of andere watervogel zijn want meerkoeten in . Over de flanken loopt een onderbroken, witte streep en de vogel heeft witte veren onder staart. Iedereen kent de strijdlustige watervogel , maar deze weetjes wist je vast.


De snavel en de voorhoofdsplaat zijn rood.

Hij is gemakkelijk te herkennen aan de typische rode ogen, de witte snavel. De kuikens hebben zwarte veren maar nog geen witte voorhoofdsplaat (zie de foto). Gansachtige eend met rode bek, bruine borst, witte buik en groenzwarte kop.


Mannetje zwart -wit met groenige snavel en hals). Was het echt een watervogel (zoals een een fuut etc) of meer een weidevogel . Verder is ook de rode snavelbasis opvallend. De geslachten zijn hetzelfde gekleurd.


Het verenkleed is gelig bruin met een zwarte tekening, vooral de veren op . In de basiscursus watervogels beperken we ons bovendien tot de soorten die in. Snavel is oranjerood met opvallende zwarte knobbel op snavel. Snavel : rode snavelbasis in een smalle streep doorlopende naar de zwarte punt. Verenkleed overwegend roestbruin en beigebruin met zwarte , witte en grijze versieringen. Een rode snavel die bij het mannetje is voorzien van een knobbel.


Algemeen voorkomende watervogel van plassen en meren. Afbeelding van Blakish scholekster, Haematopus ater, zwarte water vogel met rode snavel , in de zee, Falkland Islands stockfoto, beelden en stockfotografie. Inleiding over het houden van wilde watervogels (Anseriformes). Die vettige stof smeert de watervogel met de snavel en kop bij het poetsen door de veren . Het zijn dan grappige zwart -donzen bolletjes met een rood gezichtje. De kop is wit met een zwarte band door het oog, die doorloopt in een kuif.


De poten zijn lang en bruin van kleur en net als de snavel roodachtig. Snavel zwaar en lang, met variabele hoeveelheid oranje-geel en zwart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts