dinsdag 29 november 2016

Vogel zwart wit rood

Een aantal vogels heeft een rood gevarendriehoekje bij hun naam staan. De bonte vliegenvanger is een zwart - witte zangvogel die graag in nestkasten broedt. De grote bonte specht heeft een zwart - wit verenkleed en een rode broek. In de vlucht vallen de grote witte schoudervlekken op. Het mannetje heeft een rode vlek op het achterhoofd.


De scholekster (Haematopus ostralegus) is een zwart - witte steltloper uit de familie.

Deze vogel heeft een zwart - wit verenklee een oranje snavel en oranje poten. De Koolmees is onmiskenbaar door zijn zwarte kop met witte wangen, zijn gele buik. Van oorsprong is de roodborst een vogelsoort van bosranden en kleine . Snavel zwaar, geel met rode vlek op gonys.


Zwarte mees (Parus ater): heeft net als de koolmees een zwarte kop en witte wangen maar heeft. Volwassen vogels onmiskenbaar door de roodoranje borst. Descripción: Bruin met zwarte strepen op de rug, grijze kop en roodbruin. Zijn rug is donkerbruin, vleugels en staart zijn blauwzwart met witte vlekken, en de .

Kenmerken: Het volwassen verenkleed van de Aasgier is wit met zwarte slagpennen in de vleugels. De lange rode snavel, oranje-roze poten en een zwart met wit verenkleed. Benieuwd welke vogels vaak op bezoek zijn in jouw tuin? Met het zwart - witte verenkleed en de lange staart is de ekster een opvallende verschijning.


Roodborstjes gaan graag op zoek naar insecten, spinnetjes, bessen en zaden, maar . Kop en hals zijn zwart van kleur. De veren zijn wit met bruine en zwarte delen. Over de borst loopt een oranjebruine band. Een rode snavel die bij het mannetje. Met haar zwart - wit verenkleed en de rode broek is het een bekende verschijning.


De rug is donker grijs en zijn borst is wit met dunne zwarte banden. Maar ik weet zo ook niet gauw een andere vogel die zwart met wit is en . Gansachtige eend met rode bek, bruine borst, witte buik en groenzwarte kop. Mannetje zwart - wit met groenige snavel en hals. Welke vogels zien we het meest in onze tuinen?


Zo valt het mannetje op door zijn donkerrode , bruine rug. Een geheel witte merel met oranje snavel en poten en geen rode ogen, een.

De volgende soorten vogels kan men tijdens de winter in de tuin aantreffen: koolmees (Parus Major) Gele buik met zwarte lengtestreep, witte kaken met zwarte pluimen boven de ogen. Vogelvoederhuis met bad - rood. Donkere gans met zwarte hals met kleine . Uitgebreide informatie over alle vogels van Nederland.


Een overzicht van alle soorten en. De rode lijst van beschermde soorten. De notenkraker is een kleine bruine vogel met allemaal kleine witte stipjes tussen de veren. GROTE BONTE SPECHT (Great Spotted Woodpecker, Dendrocopus major ) De bovenzijde is zwart met een.


Noord-Amerikaanse zwarte scholekster. Een deel van deze vogels broedt op de heide, en er zijn ook. De roodborsttapuit heeft een opvallend uiterlijk met zwart , wit en rood. Opvallend zwart - wit getekend op kop en borst.


Zeldzame broedvogel van Rode Lijst die broedt op kwetsbare plaatsen op de grond: strand . Deze heeft meer rood op de buik en een iets opgewipte snavel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts