woensdag 9 november 2016

Zwarte vogel met oranje staart

De zwarte roodstaart heeft een sterke voorkeur voor warme en droge plaatsen. In stedelijke gebieden vormen alle gebouwen, schuttingen en tuinen een prima . Een omgeving met stenen, of het nu bergen betreft of flats en huizen, daar houdt ie van. Valt op door zijn rechtopstaande houding. Een vrij schaarse zomervogel met een roetzwarte keel en borst en een mooie oranje staart die steeds trilt .

Werkt ook op jouw mobiele telefoon! Leer eenvoudig over alle vogels die wij een warm hart toedragen, van de merel. Zijn zwarte staart heeft witte zijden en ook de vleugels zijn zwart met witte vlekken. Zie je altijd mooie vogels in de tuin, maar weet je niet welke soorten het zijn?


Mannetje: bruingrijs tot zwart op de bovenzijde, een kleine witte vlek op het . Staart lang en gevorkt, witte stuit met grijze lengtestreep. De staart van zowal mannetje als vrouwtje is roodoranje. Kuif zwart en wit gevlekt, gezicht grijswit met .

Staart vuilwit met dichte grijze bandering en een lichte borstband. Mannetje geheel zwart met opvallende gele of oranjeachtige snavel. Wat kleiner dan merel, met veel kortere staart , hoekiger kop, puntiger snavel. Kenmerken: Bolle mees-achtige vogel met lange staart. Man egaal zwart , met gele of geeloranje snavel, ronde kop.


Maar ik weet zo ook niet gauw een andere vogel die zwart met wit is en een oranje snavel heeft. Volwassen mannetjes hebben een oranjerode borst, zwarte keel, wit voorhoofd en . Krachtige rechte snavel is grijsgeel tot groenig, in de paartijd oranje. Stuir, staart en slagpennen zwart , deels met groene glans.


Met zijn dikke, oranje kop en grijze stierennek oogt hij wat clownesk. De bonte vliegenvanger is een zwart -witte zangvogel die graag in. De volgende soorten vogels kan men tijdens de winter in de tuin aantreffen:.


Turdus merula) De mannetjes zijn zwart en hebben hebben een oranje snavel. Zijn rug is donkerbruin, vleugels en staart zijn blauwzwart met witte vlekken, en de borst en buik zijn okerkleurig. Bewoont gebieden met voldoende bomen en . De vogel lijkt sterk op de Fitis, maar heeft bijna zwarte poten, terwijl de poten van de.


De vlekken in de vleugels zijn oranjewit , de stuit boven de staart is felwit.

De Alpen zijn rijk aan allerlei vogelsoorten die uiteraard niet alleen in de. De man wordt zwart en zijn snavel krijgt de typische geel- oranje kleur. Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. Het is een niet zo frequente vogel van parken en tuinen, maar zelden op de grond te vinden.


Zwarte vogel met witte kin en wangen. De ijsvogel (Alcedo atthis) is een waterminnende vogel uit de familie ijsvogels ( Alcedinidae). Het is een opvallende verschijning door zijn afstekende blauwe en oranje.


De lange rode snavel, oranje -roze poten en een zwart met wit verenkleed. In deze folder kun je informatie vinden over vogelsoorten die op het terrein. Het mannetje van de gekraagde roodstaart is door de oranje.


De kop van de staartmees heeft een zwarte kruinstreep met witte wangen,. Vaststellen van doortrek- en winterpopulaties van vogels in Nederland. Welke vogels zien we het meest in onze tuinen? Phoenicurus phoenicurus phoenicurus.


Op een spitse, oranje snavel na, is het mannetje egaal zwart. De kop, vleugels en staart zijn hoofdzakelijk zwart. Dat is niet voor niets: de oranje troepiaal is de nationale vogel van Venezuela. Staart korter dan van Merel en rechter afgesneden, zonder de witte punten. Ondervleugel geel, niet oranje zoals bij Koperwiek.


De ekster heeft een zwart -wit verenkleed en een lange staart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts