maandag 30 oktober 2017

Snijvoeg

Wilt u een knipvoeg of snijvoeg laten zetten? Berbo Voegwerken is gecertificeerd restauratievoeger en gespecialiseerd in ambachtelijke voegsoorten. Niet voor iedereen is direct duidelijk wat een knipvoeg is. Eenvoudig uitgelegd gaat het om een voeg, die iets uitsteekt ten opzichte van de steen.


Vervolgens wordt deze afgesneden zodat hij een sierlijke vorm krijgt.

De naam “ knipvoeg” is een beetje misleidend omdat deze voeg, net als de snijvoeg , wordt . Met ruim veertig jaar ervaring zijn wij vakkundig in gevelrenovatie met de ambachtelijke snijvoeg of knipvoeg. We kunnen de snijvoeg of knipvoeg uiteraard ook . Unilit F wordt toegepast als fijne voegmortel, afgewerkt als knip- of snijvoeg of met daggestreep, in monumentale en oude gebouwen of andere monolite . Voegersbedrijf Finishing Touch B. Een snijvoeg is een voeg die vervaardigd wordt door middel van snijwerk. Bij een snijvoeg wordt een speciaal voegcement i.

Een knipvoeg is een geknipte voeg waardoor een scherpe, mooi opliggende voeg ontstaat. Geknipte voegen lijken op gesneden voegen, maar . Lyon Kuiper Voegwerken is specialist in het voegen van knipvoegen en snijvoegen. De specie verhoudingen van deze twee soorten voegen zijn gelijk. In de praktijk is het voor veel mensen vaak onduidelijk wat nu precies het verschil is tussen een snijvoeg en een knipvoeg.


Snijvoegen zijn ingesneden en blijven relatief gelijk met de gevel. Ook deze voeg is sterk duurder omdat ze arbeidsintensief is. Een knip- of snijvoeg is een bijzondere authentieke voeg.


Deze soort voeg vereist hoog vakmanschap. Wij zijn hierin gecertificeerd en bezitten de kennis en. Soms werd met behulp van een voegspijker de voegen nog enigszins “ bijgesneden” of bewerkt, maar niet zo strak als de huidige snijvoeg. Gevelrenovatie, impregneren en restaureren van metselwerkgevels.


Herstel verweerd en uitgespoeld voegwerk. De snijvoeg is voor het eerst in de 18e eeuw ontwikkeld voor de verfraaiing van het metselwerk. De toepassing ervan was echter meer uitzondering dan regel.

De snijvoeg lijkt erg op de knipvoeg, bij de snijvoeg ligt de voeg echter dieper in het melselwerk. Maar ook hier is een grote mate van vakmanschap vereist om . Je hebt veel verschillende soorten voegen, zoals de platvol voeg, de knipvoeg, de snijvoeg , de verdiepte voeg, de holle voeg en de . Schrijf in voor de cursus vooraleer je met de. Monumenten worden gerestaureerd.


Er zijn maar weinig specialisten die goed zijn in het maken van een snijvoeg. Bij het ervaren Ooijkaas Gevel Service Schiedam vindt u toch nog echte . Dit komt omdat de verwerking van knip- en snijvoegen erg . Gevelrestauratie particuliere woning opgeleverd. Werkzaamheden: Het renoveren van de gevel met een snijvoeg. Boven het kozijn in de zijgevel is een strek gemetseld en de schoorsteen is gerenoveerd. Knip- en snijvoegen zijn ambachtelijk aangebrachte voegen.


Het aanbrengen en afwerken van deze voegen vraagt veel tijd en kennis. Daarna heeft metselbedrijf gebr. Hagen diversen herstel metselwerk uitgevoerd. Metselwerk weer voorzien van een monumentale snijvoeg ( met een kalkmortel).


De verwerking van deze voeg is een vergeten ambacht. Heeft u prachtige ambachtelijke snijvoegen op uw boerderij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts