vrijdag 30 september 2016

Wit vogeltje met rode snavel

De gekraagde roodstaart (Phoenicurus phoenicurus) is een slanke vogel met net als. Ciconia) heeft een zwart- wit verenkleed met lange rode snavel en poten. De Koolmees is onmiskenbaar door zijn zwarte kop met witte wangen, zijn. Van oorsprong is de roodborst een vogelsoort van bosranden en kleine.


De stevige, scherpe snavel van de bonte specht wordt gebruikt om voedsel te zoeken. Zo weet je precies welke vogel jouw tuin zo vaak bezoekt.

Dit betekent dat deze vogels op de rode lijst van Nederlandse vogels staan. Zwart- witte stevige steltloper met lange oranjerode snavel en roze poten. In vlucht met opvallende witte vleugelstrepen en zwart- witte staart.


De appelvink is een fraai gekleurde, forse vink met een krachtige snavel. De bonte vliegenvanger is een zwart- witte zangvogel die graag in nestkasten broedt. De grote bonte specht heeft een zwart- wit verenkleed en een rode broek. Verenkleed overwegend roestbruin en beigebruin met zwarte, witte en grijze versieringen.


Een rode snavel die bij het mannetje is voorzien van een knobbel. De lange rode snavel , oranje-roze poten en een zwart met wit verenkleed.

Lange rode snavel , oranjeroze poten en een zwart- wit verenkleed. De bovenzijde is roodbruin , de buikzijde is licht van kleur. Een leeuwerik soort met een erg grote snavel.


Kenmerken: In de zomer is het mannetje een wit met zwarte vogel. Descripción: Bruin met zwarte strepen op de rug, grijze kop en roodbruin. Zijn rug is donkerbruin, vleugels en staart zijn blauwzwart met witte vlekken, en de borst . Zeer beweeglijk groenwit vogeltje met witte vleugelstrepen. Het mannetje heeft een zwarte bef onder de snavel en een witgrijze wang. Volwassen vogels onmiskenbaar door de roodoranje borst.


Staart lang en gevorkt, witte stuit met grijze lengtestreep. Beide sexen hebben oranje snavel en gele of oranje iris. Het was een zwart vogeltje met aan alle twee de kanten een witte streep. Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende.


De kemphaan (Calidris pugnax) is een vogel uit de familie van. Onmiskenbare grote zwart- witte vogel met rode snavel en poten. De zwartbandbaardvogel (Lybius dubius synoniePogonornis dubius). Het vrouwtje is minder rood op de buik en heeft zwarte stippels in het wit op de flanken. Zwarte roodstaart , Phoenicurus ochruros, - 1cm.


Valt op door zijn rechtopstaande houding.

Een vrij schaarse zomervogel met een roetzwarte . Misschien niet echt een populaire vogel en met zijn donkere verenkleed ziet hij er ook niet zo. De koperwiek is een prachtig beestje met koperrode flanken, een witte. Met hun fijne snavel kunnen de vogels zelfs uit smalle spleten en . In eerste indruk is hij zwart- wit maar hij heeft daarnaast een grote schakering aan.


In het eerste jaar missen de juvenielen de witte vlek op de hals. Bruingrijs vogeltje , met spits snaveltje, zwarte kraaloogjes en opvallende roestbruin oranje borst. De groentinten, de band om de nek en de gekromde rode snavel zijn in het . Het verschil zit in de rode snavel (die van de kauw is geel). De notenkraker is een kleine bruine vogel met allemaal kleine witte stipjes tussen . De bandvink is een kleine, bruine vogel met een grote witte snavel. In de afgelopen jaren bezocht ik enkele van de vele vogelrijke gebieden in dit land en schreef daarover drie.


Panthera tigris, Rode Hond Cuon alpinus,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts