donderdag 1 september 2016

Vogel groen rode kop

Forse vogel , met in vlucht opvallend groene stug en stuit en diep golvende vlucht. De kop van de groene specht is opvallend getekend met rode kruin en zwarte . De groene specht (Picus viridis) is een vogel die tot de familie spechten. Een Groene Specht wil nog wel eens verwarring oproepen, omdat hij niet altijd tegen.


Het lijkt dan een beetje op een rare groene merel, maar ze zijn op zoek naar insecten.

Van dichtbij is de rode kruin van een Groene Specht goed te zien. Hoor je haar lach, kijk dan goed om je heen naar een vogel met een sterk . Het is dan ook fijn om deze mooie vogels in de tuin te mogen spotten. GROENE SPECHT (Picus viridis) Groene spechten zijn standvogels van. Het geluid van de groene specht.


Leer eenvoudig over alle vogels die wij een warm hart toedragen, van de merel tot een. De Iberische Groene Specht (Picus sharpei) is een vogelsoort uit het geslacht Picus van de.

Het Mannetje heeft een rode snorstreep met zwarte onderrand. Bovendelen donker met groenpaarse metaalglans. Onderdelen wit met een roestrode onderstaart.


Kop is zwart-wit getekend met een lange, dunne kuif. Tapuiten zijn op de grond levende vogels in de omgeving van duinen. De mannetjes zijn goed herkenbaar met zwarte kop , witte halszijden en feloranje borst.


De lachende roep van de groene specht is een opvallend kenmerk. Een overzicht van de waargenomen vogels bij Houtribhoogte Lelystad:. Herkenbaar aan de groene kleur en een rode kap op de kop en een gele stuit. De lange rode snavel, oranje-roze poten en een zwart met wit verenkleed.


De rode vogelmijten verschansen zich overdag in spleten,kieren en gaten en. Uw vogel zal zijn kop achterover gooien en dan gaan braken. Deze prachtige vogel heeft een roodbruine kop met een kuif die hij kan. Kleine Zwartkop Vogelgroep : Grasmussen Veldkenmerken.


Ook de Roodvoorhoofd -Amazone komt uit Mexico.

De Koolmees is onmiskenbaar door zijn zwarte kop met witte wangen, zijn gele. Pimpelmezen leven vooral in bosrijke gebieden en tuinen met veel groen. Van oorsprong is de roodborst een vogelsoort van bosranden en kleine bosjes in.


Deze heeft meer rood op de buik en een iets opgewipte snavel. Andere soorten ruiters zijn: witgat, bosruiter, zwarte ruiter en groenpootruiter. Bijvoorbeeld geel worden van groene veren, rode verkleuring van gele veren, . De twee bekendste vogelsoorten van Bonaire zijn de Caribische flamingo.


Je vindt zijn beeltenis en kleuren overal, dat varieert van het rood -roze gekleurde. De kleurencombinatie groen met gele kop van deze papegaaiensoort komt . In deze lijst vindt u alle vermiste vogels en pluimvee. Rood : aanwezig, geel: vermoedelijk uitgestorven Groene pauw Author:.


De groen pauw wordt ook wel drakenvogel of Java pauw genoemd. De kop , nek en mantel van het mannetje zijn glanzend groen , verder heeft deze. Worden zowel groene als rode jongen in het nest gevonden dan is er.


De man heeft in het algemeen een forsere kop en grotere snavel dan de pop. De rode kardinaal is de meest ingevoerde vogel onder de kardinalen, deze zijn paarsgewijs te. Het vrouwtje is bruin met aan de kop een rossige gloed.


Vrouwtjes van de rode kardinaal legt tot eitjes, blauw- groen van kleur worden 13 . Verder heeft de groenwangamazone een rode vleugelspiegel, die wordt gevormd door de vijf. In de nek is de vogel licht violetblauw. In algemene zin is de man vaak wat forser en ook heeft hij veelal meer rood op de kop dan de pop.


Herken de vogels in je tuin, in de lucht en op het land en water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts