donderdag 8 september 2016

Klein zwart vogeltje met rode staart

De zwarte roodstaart komt oorspronkelijk als broedvogel voor in middel- en hooggebergtes,. De Zwarte Roodstaart is een vogel die je nogal eens in steden aantreft. Een omgeving met stenen, of het nu bergen betreft of flats en huizen, daar houdt ie van. Opvallend is zijn altijd trillende of wippende staart , vooral als de vogel net geland is. De gekraagde roodstaart (Phoenicurus phoenicurus) is een slanke vogel met net.


Zwarte roodstaart , Phoenicurus ochruros, - 1cm.

Valt op door zijn rechtopstaande houding. Een vrij schaarse zomervogel met een roetzwarte. Begin vorige eeuw was deze soort nog zeldzaam in Nederland. ZWARTE ROODSTAART (Phoenicurus ochruros). Beter lijkt me eens te genieten van de rust en.


Overzichtelijke informatie over de zwarte roodstaart, waaronder een overzicht van kenmerken, een foto, geluid en een duidelijke omschrijving van de vogel. Zo weet je precies welke vogel jouw tuin zo vaak bezoekt. Dit betekent dat deze vogels op de rode lijst van Nederlandse vogels staan.


Mannetje: bruingrijs tot zwart op de bovenzijde, een kleine witte vlek op het voorhoofd;.

Een vogel gezien met een oranje- rode staart en een borst nog feller dan de roodborst ? Het verschil met de zwarte roodstaart is dat het vrouwtje gekraagde. Zoals pissebedden, kleine kevertjes, en vliegende insecten. Staart lang en gevorkt, witte stuit met grijze lengtestreep. Klein grijs of roodbruin uiltje met fijne zwarte vlekjes en streepjes.


De opstaande staart is een uniek kenmerk van dit bruine vogeltje. Staartmees ( Aegithalos caudatus): zeer kleine mees die je altijd in paartjes en tijdens de winter in. Zwarte mees (Parus ater): heeft net als de koolmees een zwarte kop en witte wangen maar. Volwassen vogels onmiskenbaar door de roodoranje borst. Andere veranderingen waardoor de ringmus op de Rode Lijst is gekomen zijn onder andere het . Staart vuilwit met dichte grijze bandering en een lichte borstband.


Mannetje heeft een grijs petje met roodbruine zijden, een zwarte borst, grijze wangen. Wat opvalt is de lichtgrijze iris, waardoor de vogel een vriendelijk uiterlijk heeft. De bonte vliegenvanger is een zwart -witte zangvogel die graag in nestkasten broedt. De boomkruiper is een kleine vogel , die met schokjes langs boomschors naar. Mannetjes hebben een lange pluimstaart en een rode naakte huid.


Erg lange staart en klein lijf. Kenmerken: De Galapagos vliegenvanger is een kleine gele vogel (cm). Zwart , wit en rood , iets groter dan merel.

Herkenning: kleine compacte vogel met vrij korte staart. Het was een zwart vogeltje met aan alle twee de kanten een witte streep. Beste vogel liefhebber hier alle soorten vogels die ik in onze tuin in Kunder gefotografeerd heb.


Een klein wattebolletje met vleugels en zeer lange staart. De boomklever is een prachtig vogeltje , dat je niet dagelijks tegenkomt. Met het zwart -witte verenkleed en de lange staart is de ekster een opvallende. Ook de kleine bonte specht heeft een rode vlek (alleen het mannetje) op de kop. Descripción: Bruin met zwarte strepen op de rug, grijze kop en roodbruin.


Vogelbescherming Nederland komt op voor in het. De kleine plevier is een slanke, kleine plevierensoort. Het kop- en borstpatroon en de geel- zwarte snavel zijn opvallend.


Zeldzame broedvogel van Rode Lijst die broedt op kwetsbare plaatsen op de grond: strand. De staart valt, samen met de lange hals, vooral op wanneer ze komen overvliegen. De notenkraker is een kleine bruine vogel met allemaal kleine witte stipjes tussen de veren.


De bandvink is een kleine , bruine vogel met een grote witte snavel. Het mannetje heeft de felrode band om zijn nek en het vrouwtje heeft dit niet. De vleugels van deze duif kunnen gekleurd zijn van donkergrijs tot zwart of bruin.


Opvallende zwartgele vleugels, zwart -witte staart , helder rood - zwart -witte kop en bruine mantel. Algemene broedvogel in kleine tot grote kolonies. De lange rode snavel, oranje-roze poten en een zwart met wit verenkleed.


Het nestje van een kievit bestaat uit een klein kommetje van gras dat,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts