maandag 25 december 2017

Klein grijs vogeltje met zwarte kop

Het Zwartkop mannetje is een klein , wat vaalgrijs vogeltje met een zwarte kruin. Het tempo is wat hoger dan bij een Tuinfluiter, maar . De Zwarte Mees is een klein , grijs vogeltje met . De zwartkop is ongeveer net zo groot als een koolmees en dankt zijn naam aan. Bij het mannetje is de rest van het verenkleed grijs , bij het vrouwtje grijsbruin.

De kleine zwartkop (Sylvia melanocephala) is een vogel uit de familie van de. Vrouwtjes hebben een roodbruin petje. De zang is luid en zeer melodieus.


Zo weet je precies welke vogel jouw tuin zo vaak bezoekt. Mannetje: bruingrijs tot zwart op de bovenzijde, een kleine witte vlek op het voorhoofd;. Groter en bruiner dan Stormvogeltje , met langere vleugels en een duidelijke grijswitte.


Klein grijs of roodbruin uiltje met fijne zwarte vlekjes en streepjes.

Kop zwart met witte wangen , bovendelen groen, onderdelen geel met brede zwarte. Bekijk hier al onze nestkasten, voedersystemen en ons vogelvoer. Zijn bovenzijde is bruin- grijs en zijn kop lijkt klein. De koolmees (Parus major) heeft een opvallende zwarte kop met een witte wang en zijn rug is groenachtig. De Koolmees is onmiskenbaar door zijn zwarte kop met witte wangen, zijn gele buik.


De heggenmus is een onopvallende vogel met als belangrijkste kenmerken de grijze kop en borst. Bovenzijde en kop zijn grijsblauw , de buik en keel zijn…. Het zijn kleine vogels met een gestreepte en gevlekte bruine bovendelen. Het verenkleed is bij het mannetje grijs en bij het vrouwtje bruin. Hoewel het mannetje en het vrouwtje van de zwartkop verschillende kleuren hebben, zijn.


Slechts een klein deel van de populatie zwartkoppen overwintert in . Het mannetje heeft een lichtgrijze kop en onder het oog een zwarte snorstreep. Herkenning: kleine compacte vogel met vrij korte staart. Descripción: Bruin met zwarte strepen op de rug, grijze kop en roodbruin.


Heeft een smalle, grijszwarte middenstreep op de buik. Zwarte mees (Parus ater): heeft net als de koolmees een zwarte kop en witte wangen maar heeft.

De tjiftjaf is een grijs -bruine vogel met zwarte poten en een lichte oogstreep. ZWARTE ROODSTAART (Phoenicurus ochruros) Kenmerken De bovenzijde van het. Kleine kraai, overwegend zwart met grijs aan de kop , holenbroeder . De kop draagt een flinke kuif en een zwart maskertje en keeltje. In het broedseizoen verblijven en nestelen ze in ondiepe, kleine. De vogel is dan grijs van boven, hoewel iedere veer is afgezet door een smal wit randje.


De snavel is zwart - grijs en aan het begin bij de kop geel met zwarte snorharen. Een vrij schaarse zomervogel met een roetzwarte keel en borst en een mooie oranje staart die steeds trilt. Het vrouwtje heeft een grijsbruine tint. Bruingrijs vogeltje , met spits snaveltje, zwarte kraaloogjes en opvallende.


Klein vogeltje dat leeft in de onderbegroeiing. Egaal grijsbruin , met dunne zwarte ring in nek. Het grijze meesje is een kleine onopvallende vogel met een gele kop en en zwart snaveltje. Het centimeter kleine beestje heeft relatief lange poten en komt. Wat opvalt is de lichtgrijze iris, waardoor de vogel een vriendelijk uiterlijk heeft.


Volledig roetgrijs gekleurd met een zwarte kop en een smalle witte. Sovon Vogelonderzoek Nederland Zwartkop - Tuinfluiter Theo Verstrael Oogt grijs Oogt bruin Zwart of bruine kap Geen kapVrij korte snavel en . Winter wordt het lichaam een tintje lichter grijs. Het opstaande staartje is een uniek kenmerk van dit kleine bruine vogeltje. Bovendelen grijsbruin , borst goudgeel met veel ronde zwarte vlekken, die tot op flanken doorlopen;.


Juveniel met grijs -isabelkleurige kop en onderdelen, met bruine strepen en vlekken. Algemene broedvogel in kleine tot grote kolonies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts