donderdag 21 juli 2016

Slotgat boren

Meet de doornmaat van het slotgat en de afstand tussen hart krukgat en hart slotgat. Met de speedboor altijd vanaf de mooie kant van de deur boren. Leer zelf een nieuw slot op de deur te plaatsen door het deurslot te vervangen.


Hallo, Ik was wel benieuwd hoe jullie een buitendeur voorzien van een slotgatsparing. Zelf maak ik gemiddeld een paar keer per . Weet jij het verschil tussen een slotgat en krukgat?

Ook dit tweede gat moet jezelf tijdens de montage in de deur boren. Neem dan het slot er weer uit en boor de gaten voor de cilinder en de deurkruk. Steek hout tussen geboorde gaten weg zodat slot moeiteloos in . Trek een verticale hartlijn tussen deze lijnen en boor hierop een rij . De meest praktische manier om een slotgat te maken. Voeg bij deze diepte mm extra speling. Stel de diepte- aanslag van uw boormachine hierop in.


Boor het slot niet te breed uit. Een slot voor een links- of rechtsom draaiende deur.

Hoe verwijder ik een cilinderslot? Plaats nu de boormachine op de freesdrager en begin het gat te boren door met de. Markeer met een potlood de boven– en onderkant van het slot. Beveilig je voor- of achterdeur met een veiligheidsslot.


Aftekenen, boren en plaatsen van het veiligheidsslot doe je eenvoudig zelf met behulp van de . De slotkastfrees is het gereedschap voor iedereen die regelmatig slotkast- en voorplaatsparingen moet frezen. Tevens leveren wij slotkast freesmallen en . Slotkast frees hulpstuk voor deuren waar het slot uit het midden zit. Langgat booradaptor voor het boren van extra lange gaten door deuren en andere . Hoe weet u welk slot of cilinder de juiste is voor uw situatie?


Bovendien zijn veel cilinders maar aan een kant beveiligd tegen boren. Bestel gereedschap online bij Toolnation. Ik wil graag op een bestaande deur een slot inbouwen.


Het monteren van een slot op de deur kan je altijd aan een slotenmaker overlaten. Vervolgens kan je met een houtboor de gaten boren. Binnen rozet over profielcilinder plaatsen, boorgaten aftekenen en slot verwijderen. Met een mm boor tot aan het slotgat boren.


De keuze van een slot wordt bepaald door de openingsrichting, binnen- of.

Om het gat voor de cilinder te boren op de buitenkant van de deur kunt u gewoon . Tegen betaling, of een appeltaart, een kratje bier, chocola of een goede fles . Timmertip 1Slotgat boren in een deur. Houd een marge van minstens 10mm aan, anders wordt het risico dat het glas springt bij het boren van het slotgat te groot. Een bijzet insteekslot wordt vaak . Wees voorzichtig bij het loodrechte inhakken indien nodig van de omtrek van de voorplaat van het slot. Gebruik houtboren om gaten te boren ter hoogte van de openingen in het slot , zodat je het aan de deur kan bevestigen met de bijgeleverde schroeven.


Neem het slot eruit en boor de gaten. Verwijder het zaagsel met de stofzuiger zodat het slotgat goed schoon is. In deze klus “ Slot en klink monteren in deur” ziet u hoe u dat doet.


Bij beslag met patentbouten, boor je de patentgaten met een millimeter houtboor. Controleer voor montage van het slot of de stand van de. Je kunt hiervoor eerst de doornmaat en de afstand voor het slot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts