dinsdag 24 mei 2016

Zwarte vogel met grijze kop

De kauw is een luidruchtige, gedrongen vogel , zwart met een grijs achterhoofd. Zijn iris is grijswit en zijn snavel kort, scherp en donker. De kramsvogel (Turdus pilaris) is te herkennen aan zijn grijze stuit en kop en zijn goudbruine borst met zwarte stippen of lengte strepen. Maar in onze ervaring wordt het wel veel leuker als je weet dat de pimpelmees een blauwe pet heeft en de koolmees een zwarte kop.


De zwartkop is ongeveer net zo groot als een koolmees en dankt zijn naam aan. Bij het mannetje is de rest van het verenkleed grijs , bij het vrouwtje grijsbruin.

Mussen zijn echte sociale vogels en leven dan ook in groepen. Volledig roetgrijs gekleurd met een zwarte kop en een smalle witte vleugelachterrand. Heeft een smalle, grijszwarte middenstreep op de buik. Zwarte mees (Parus ater): heeft net als de koolmees een zwarte kop en witte wangen maar heeft een.


Descripción: Bruin met zwarte strepen op de rug, grijze kop en roodbruin. Vrouwtje heeft bruingrijze kop zonder zwarte tekening. Schouders en vleugels zwart met witte vlekjes op slagpennen en.


ZWARTE ROODSTAART (Phoenicurus ochruros) Kenmerken De bovenzijde van het.

Een overzicht van de waargenomen vogels bij Houtribhoogte Lelystad:. Het mannetje heeft een lichtgrijze kop en onder het oog een zwarte snorstreep. Hoe kan je de groene specht herkennen? Vooral het bruin- oranje op de borst doet aan de mannetjesvink denken.


Bovenzijde en kop zijn grijsblauw , de buik en keel zijn…. Gansachtige eend met rode bek, bruine borst, witte buik en groenzwarte kop. De Koolmees is onmiskenbaar door zijn zwarte kop met witte wangen, zijn gele. De tjiftjaf is een grijs -bruine vogel met zwarte poten en een lichte oogstreep.


De zwarte roodstaart (Phoenicurus ochruros) is een trekvogel en komt vanaf half maart tot oktober in Nederland en Vlaanderen voor in stedelijke gebieden. Schuwer dan Merel, ook broedvogels van steden. Iets groter en zwaarder dan Kramsvogel. Juveniel met egaler grijs verenkleed en geen zwart op de kop. Vogels grijs , met bruin en zwart.


Witte nekring met daarin zwarte wangvlek. Welke vogels zien we het meest in onze tuinen? Je herkent de houtduif aan zijn grijs paarse kop , grijs roze borst en grijze bovendelen.


In winter zwartige oorvlek, grijze achterkop.

De lange rode snavel, oranje-roze poten en een zwart met wit verenkleed. Blauwgrijze kop met brede witte wenkbrauwstreep, een gele buik en olijfgroene rug . HOUDING : Levendige klimvogel , ietwat gedrukte houding op stok. Grijzige grondkleur met fijne zwartgrijze ongelijnde bestreping, melanisatie tot aan . Kleine kraai vogel met een zwartgrijs verenklee een lichtgrijze nek en achterhoofd. De koolmees is goed herkenbaar aan gele lijf en zwarte kop. Op zijn kop is een gouden kroontje van veren te vinden.


De vogel is vrijwel geheel zwart , maar met een opvallende witte wang en een. Op de vaalbruine kop hebben zij een zeer opvallende crèmekleurige. Deze vogel , met opvallend blauwgrijze rug en zwarte staart, is iets groter dan een merel. Kenmerken, Kraaiachtige vogel , de rug, buik en borst zijn rozebruin, stuit helder wit, baardstreep is zwart , grijze staart, blauwe ogen, kop is wit met zwart.


De volgende soorten vogels kan men tijdens de winter in de tuin aantreffen:. Zwarte kop en fel wit aan de onderborst en vleugels. Corvus monedula) Kleiner dan de kraai met opvallende grijze hals. De Alpen zijn rijk aan allerlei vogelsoorten die uiteraard niet alleen in de lucht, maar ook op.


Noord- Amerikaanse zwarte scholekster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts