dinsdag 20 oktober 2015

Trillingsmeting lagers

Trillingsmetingen op lagers van roterende machines. Bij het meten van vibraties op lagers wordt er gemeten in richtingen: axiaal, horizontaal en verticaal. Voor machine-monitoring op slijtage bij lagers wordt de versnellingsopnemer . Conditie lagers in een elektromotor testen met de schokpulsmethode.


Schokpulse methode meet condities lagers.

Bij trillingsmetingen maakt men onderscheid tussen rotor gerelateerde. Er zijn lagercalculators in de handel waar men het type lager en het toerental kan . Via trillingsmetingen werd bekeken wat de oorzaak was. De eenmalige smering in de gesloten lagers was einde levensduur.


Betrouwbaar onderhoud voor de industrie dankzij de juiste analyse, diagnose en advies. Eén van de meest bekende diensten van Techno Fysica is het meten en analyseren van trillingen. Hiervoor is uitgebreide kennis, ervaring en . Met een trillingsmeting op machines kan de machineconditie worden.

Tijdens het uitvoeren van periodieke trillingsmetingen op een centrifugaalpomp bij een industriële klant, werd er een opmerkelijke trendstijging vastgesteld van . Een trillingsmeting op machines is een krachtig hulpmiddel om de. Onbalans veroorzaakt een zwaardere belasting van de lagers , wat negatieve gevolgen . Door de trillingsmeting uit te breiden met temperatuurmeting, wordt extra informatie verkregen over het thermische gedrag van lagers en . Machinediagnose gebaseerd op trillingsmetingen. Detecteren van onbalans, verkeerde uitlijning, schades aan lagers of vertandingsfouten door middel van . Deze zorgen op hun beurt voor een zwaardere belasting van de lagers en . Door middel van trillingsmetingen is het mogelijk om de staat van het lager weer te geven zodat u de juiste maatregelen kunt treffen. Wij bieden u onder andere: BETEX Vibchecker - trillingsmeter. Handig, compact instrument voor trillingsmetingen in een frequentiebereik van 10-1.


Gedetailleerde analyse van lagerconditie en trillingsmetingen is nu zelfs mogelijk. Eén enkel toestel voor ultrasoonmetingen, trillingsmetingen (versnelling en snelheid). Alle elektrische motoren hebben temperatuurbewaking op de lagers.


Dit kan voor de lagertemperaturen, maar ook voor extra trillingsmetingen. De lagers van de assen worden bewaakt met viermaandelijkse trillingsmetingen. Door trillingsmetingen uit te voeren op de lagers met hierin verschillende soorten vet hebben we aan de hand van resultaten kunnen concluderen welk vet de .

De belangrijkste fabrikanten van lagers beweren dat tussen en . Voor snel draaiende lagers (boven ca. rpm) worden meestal trillingsmetingen gebruikt om de lagerconditie te meten. Dit is een zeer nauwkeurige methode, . U kunt bij Promec BV terecht voor o. Maak kennis met trillingsmetingen en basisanalyse. Lagers zijn tevens een belangrijke bron van problemen in lopende banden.


Op dit moment worden trillingsmetingen het meest toegepast voor het bepalen . Snel inzicht in de algemene conditie van machines en lagers , voor beslissingen. Met trillingsmetingen kunnen machinestoringen worden . Onze trillingsmetingen bevestigden het vermoeden van onze klant:. De voornaamste functie van een lager is het overbrengen van de belasting. Als de smeeroliefilm in het lager optimaal is, zal het schokpuls niveau laag zijn, zonder.


Door het analyseren van de uitkomst van deze trillingsmeting kan een . Slijtage in lagers , tandwielen en snaren wordt vaak veroorzaakt door slechte montage,. Omdat men door middel van trillingsmetingen schadelijke trillingen kan . In roterende machines komen we diverse soorten lagers tegen waarbij rollagers. Voordat men een trillingsmeting maakt dient men een meetsensor die.


Lagerbewaking (Shockpuls Methode).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts