donderdag 9 april 2015

Meerkoet rode snavel

In tegenstelling tot meerkoeten beschikken ze niet over zwemvliespoten. De meerkoet (Fulica atra) behoort tot de familie van de rallen, koeten en. Een meerkoet heeft de T van wit en een waterhoen heeft de R van.


Aan de onderkant van de vleugels zit een wit randje, maar dat kun je alleen zien als hij vliegt. Rechts: Een waterhoen toont in het zonlicht niet zo zwart. Rechts onder: Rode snavel en witte veren in de staart, dat is dus.

Wie goed oplet kan het gedrag van meerkoetjes en waterhoentjes in de tweede. Een volwassen meerkoet kan centimeter groot worden. Hij is gemakkelijk te herkennen aan de typische rode ogen, de witte snavel en de opvallende witte . Opvallend is zijn rode snavel met gele punt. Tijdens het zwemmen of lopen is zijn staart omhoog geri. Het kleurschema van de meerkoet is overzichtelijk: helderwitte snavel met bles, donkergrijs lichaam, groene poten en een rood fonkelend oog.


Jonge meerkoeten kunnen pas na negen weken vliegen. De rode plek op de snavel , bij zowel de ouders als de jongen, heeft een .

Juveniel is donkerbruin zonder de opvallende vooral rode snavel. Hun snavels eindigen op een gele punt. Voedsel zoeken doen ze het liefst aan land. L maar heeft geen geelhruine halshond. GELUID t ievarieerd repertoice.


In de zon geeft het verenkleed een paarse gloed. Hij heeft een forse rode snavel met schild zoals een meerkoet , rode. Vroeger was de meerkoet een witte vogel met slanke, roze poten die. Er is bijna geen park, kanaal of sloot in Nederland zonder meerkoeten.


Spitse, witte snavel en witte bles. De waterhoen is grijszwart en heeft een rode snavel met een gele punt en . De snavel en de voorhoofdsplaat van de waterhoen zijn echter rood in plaats van wit van. Hij heeft groenige gestreepte poten, indringend rode ogen en wordt tot centimeter groot. Bij het waterhoentje is de bles op het voorhoofd helder rood , bij de meerkoet wit en.


Meestal worden er wat stengels van biezen omgebogen en met de snavel. In het broedseizoen is het waterhoen schuw en de meerkoet. De snavel kleurt van grijs naar rood met aan het uiteinde een gele punt.

Zijn poten zijn opvallend groot en blauwgroen. Ik dacht eerst een meerkoet , maar die heeft een rode snavel en grote gele poten. Deze vogel heeft een bruine snavel en kleine pootjes. Zijn rode snavel geeft hem zijn kleur. Meerkoeten zijn donker leigrijs met . De jongen zijn zwarte donsjes met opvallend . Biologie en medisch laboratoriumonderzoek: Kan iemand mij vertellen wanneer de snavel veranderd in kleur van rood naar wit?


Waterhoen een rood -gele snavel met rode bles. Hoe anders is dat voor de meerkoet en het waterhoentje, die overal te vinden zijn. Ze zijn donker met een rode snavel met een gele punt.


Het waterhoen is donker van kleur met een rode snavel met gele punt en . Op hun voorhoofd hebben ze een soort schild. Ze doen denken aan meerkoeten maar hebben geen . Half mei verschenen de eerste jonge meerkoeten. De kuikens zijn weliswaar nestvlieders, maar ze zijn . Ze zijn zwart en hebben een witte snavel en een wit schild op hun voorhoofd.


Hij zwemt in het water en easley draait op het zand stockfoto . Wat opvalt is dat de jongen een rode kop hebben, in tegenstelling tot de witte snavel en de witte voorhoofdsplaat van de ouderdieren. Dat rode deed me direct denken aan Knobbelzwanen die ik wel eens met rode kop had gezien. In dit draadje de verklaring wat m.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts