vrijdag 7 september 2018

Witte vogel met zwarte kop

Met zijn dikke, oranje kop en grijze stierennek oogt hij wat clownesk. De bonte vliegenvanger is een zwart - witte zangvogel die graag in. Leer eenvoudig over alle vogels die wij een warm hart toedragen, van de merel tot.


De koolmees (Parus major) heeft een opvallende zwarte kop met een witte. Onderdelen wit met een roestrode onderstaart.

Kop is zwart - wit getekend met een lange, dunne kuif. Door flappende vlucht, waardoor afwisselend de donkere. Adulte vogels hebben geheel witte slagpennen. Bovendelen zijn lichtgrijs en de onderdelen geheel wit. De kopkap is zwart , met een duidelijk witte oogrand.


Gansachtige eend met rode bek, bruine borst, witte buik en groenzwarte kop. Descripción: Bruin met zwarte strepen op de rug, grijze kop en roodbruin.

Zijn rug is donkerbruin, vleugels en staart zijn blauwzwart met witte vlekken, en de . Zwarte zeevogel met witte buik. Merel met witte kop , fotograaf vogelaar1. Ganse jaar in de tuin, trekvogels versterken de aantallen van september tot maart. Zie je altijd mooie vogels in de tuin, maar weet je niet welke soorten het zijn? Tijdens het zwemmen ligt de vogel diep in het water terwijl de kop schuin.


Verenkleed overwegend roestbruin en beigebruin met zwarte , witte en grijze . Met PolderPracht zorgt Vogelbescherming voor het verbeteren van de vogelrijke polder op Terschelling. De lange rode snavel, oranje-roze poten en een zwart met wit verenkleed. Gestreepte kop en een buitenproportioneel lange snavel. Het is een slanke vogel met smalle, zwart - witte staart die hij voortdurend op en. Een volwassen mannetje heeft een kenmerkend zwart - wit patroon op de kop.


Bruin rossige kop met een goudkleurige kruin? Bij andere vogels is dit geheel wit. Het mannetje is herkenbaar aan de . Kenmerken: Het volwassen verenkleed van de Aasgier is wit met zwarte.

De rug is donker grijs en zijn borst is wit met dunne zwarte banden. De braamsluiper is een grijsbruine vogel met een grijze kop en een witte keel. Dit Zeevogeldossier geeft jou de kans ze te leren kennen! Als je boven de branding van het Noordzeestrand een witte vogel met een zwarte kop en een.


De ekster heeft een zwart - wit verenkleed en een lange staart. De Koolmees is onmiskenbaar door zijn zwarte kop met witte wangen, zijn gele buik waar parmantig een zwarte stropdas over hangt. De Canadese gans is te herkennen aan de zwarte hals en zwarte kop. De meerkoet is een gedrongen, zwarte watervogel met een witte.


De volgende soorten vogels kan men tijdens de winter in de tuin aantreffen: Turkse tortel. De complete vogelinventarisatielijst van de Domburgsche Golfclub kunt u bekijken op:. De mannetjes zijn goed herkenbaar met zwarte kop , witte halszijden en . Met het zwart - witte verenkleed en de lange staart is de ekster een . De vogel is vrijwel geheel zwart , maar met een opvallende witte wang en een gele plek op de. Bandering op kop en borst bij juveniel bruin en vaag begrensd ,. Opvallende zwartgele vleugels, zwart - witte staart, helder rood- zwart - witte kop en bruine mantel.


Juveniel met grijs-isabelkleurige kop en onderdelen, met bruine . Winters zijn de veren helemaal wit gekleurd. Mannetjes zijn van vrouwtjes te onderscheiden door een zwarte streep die van het oog naar de . De snavel en de poten van de kokmeeuw zijn diep, donkerroo kop en keel zijn. Typerend voor de witte kwikstaart zijn de bewegingen van de kop en het. De lange zwart - witte staart wordt regelmatig op en neer bewogen.


Wit verenkleed met zwarte donkergrijze (nog donkerder dan kleine mantelmeeuw). Uitgebreide informatie over alle vogels van Nederland. Een overzicht van alle soorten en per soort een aparte pagina met onder andere de belangrijkste . De Tureluur is een wat kleinere weidevogel.


Verder zijn het niet erg opvallend gekleurde eenden, met een donkergroene kop en een. Het zijn mooie vogels met een zwart , wit en glanzend groen verenkleed met . Contrastrijke koptekening , kleine zwarte keelvlek. Noord-Amerikaanse zwarte scholekster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts