donderdag 20 september 2018

Metrisch fijn schroefdraad tabel

Nominale maat d = Spoed P, voet. Radius R, flank diameter d2=D kerndiameter dD draadhoogte hH boor diameter. Bij metrische schroefdraden is het bepalen van de schroefdraad niet zo lastig. Bepaal de schroefdraad in de onderstaande tabel (klik op de afbeelding voor een vergroting).


Het is een wereldwijde gestandaardiseerd draad.

Schroefdraad volgens ISO met een fijne spoed. Vergeleken met standaard draad (grof draad), heeft fijn draad dus een kleinere . Als hulpmiddel hebben wij voor u hieronder een schroefdraad tabel geplaatst. De in de tabellen aangegeven maten dienen als richtlijn.


Kern diameter, Draadhoogte , Boor diameter. Metrische draad normaal graden DIN 13. De vorm van de schroefdraad , de tophoek is 60° bij metrische draad.


Groot assortiment bouten en moeren UNF ( fijne Amerikaanse draad ) in handige.

De rvs-schuur is niet aansprakelijk voor schade voortvloeiende uit het gebruik van deze tabellen. Toleranties volgens DIN-ISO 965-2. Hieronder zijn voorbeelden van metrische , UN en Whitworth schroef-.


UNEF schroefdraaddiameter met extra fijne spoed. BSF, British Standard Fine, Whithworth schroefdraad fijne stap. Op het vasteland van Europa wordt vaak de metrische schroefdraad gebruikt bij allerlei. De spoed van een bout geeft aan hoe grof of fijn de schroefdraad is. Voorboordiameter voor inwendig draadsnijden.


Draadsnijden is een veelvuldig toegepaste methode om schroefdraad in of. De meest voorkomende soorten schroefdraad zijn samengevat in onderstaande tabel : . Bij fijn schroefdraad verplaatst de bout zich maar over een kleine afstand als deze een. De metrische of Franse draad met een tophoek van 60° en afgeplatte. Fabrikanten van tappen leveren tabellen waarmee aangegeven wordt met welk . RUD Hijsoog PowerPoint met metrisch - fijn schroefdraad.


Werklasten in onderstaande tabel worden gegeven in de meest gunstige en meest ongunstige. Draaddiameter , Spoe Te boren groep I, Te boren groep II, S. Normentabel voor spoed-middellijncombinatie van schroefdraad.

Zoek in een tabel de juiste diameter van het te boren gat op. Een fijne schroefdraad met kleine spoed loopt grosso modo een kleinere kans . Er is nog een wijziging die u in deze tabel zou kunnen maken. UNF - ISO Unified – fijne draad. Het enige houvast zijn tabellen. Gelukkig wordt metrische draad veel toegepast want het principe is makkelijk, de buitendiameter van de draad in.


Er is ook een variant in de vorm van fijne schroefdraad maar die wordt niet veel gebruikt. Bij twijfel kan de spoed bepaald worden, uitgedrukt in mm bij metrisch draad of . VOORDELEN : vervangt de conventionele tabellen en schuiflinealen, zeer snelle. Er zijn verschillende soorten schroefdraad die in de techniek worden gebruikt. Zo bestaat er het metrische schroefdraad , British Standard . Bovenstaande tabellen dient men te gebruiken bij de gangbare standaard boren. ISO- metrische schroefdraad voor algemene toepassin-.


De termen ”grof” en ” fijn ” zijn in overeenstemming met het spraakgebruik. Indien schroefdraden nodig zijn met een fijnere spoed dan welke in tabel zijn gegeven, mogen . Hoeveel groter wordt in volgende tabel weergegeven:. Tot nader order kunnen we enkel metrische schroefdraad aanbieden.


Part-tabel is aangepast naar aanleiding van veranderde. Indien de spoed niet wordt vermeld dan geld de grove spoe in dit geval P=1. Voor een metrische fijnschroefdraad is de aanduiding Mx . Tabel verduidelijkt en uitgebreid. Gedeeltelijk kop- hoogte en diameter.


Zeskantmoeren met metrische fijne schroefdraad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts