dinsdag 17 juli 2018

Zwart witte eend met blauwe snavel

De kuifeend (Aythya fuligula) is een middelgrote duikeend , die voornamelijk. Exoten: eenden Hieronder een toelichting op verschillende eenden. De witte spiegel, de witte buik en de snavel vormen de belangrijkste . Ik heb al twee keer een wilde eend gezien met een blauwe snavel ? Het verenkleed van het mannetje is op witte flanken en buik na geheel zwart.

De snavel is blauwgrijs met een zwarte punt . Met hun zwart - witte verenpak en kuif zijn de mannetjes van de kuifeend onmiskenbaar. In tegenstelling tot de wilde eend duiken kuifeenden naar hun voedsel. De Wilde Eend is de meest voorkomende eend in Nederlan zowel in de natuur te zien maar. Kleur vleugel bovenzijde: lichtgrijs.


Die is bij de Wilde Eend normaal, terwijl de Slobeend een heel grote snavel heeft. De Dendermondse eend is een Belgische eenden soort die. Het is een grote grijze plompe vogel met een oranje snavel ….

Kenmerken: Volwassenen Ijseenden hebben een witte onderkant, maar de rest van het verenkleed ondervind. Ze hebben een slanke zwarte snavel en lange zwarte poten…. Opvallend is direct de blauwe oogringen en gele delen…. Zijn rug is donkerbruin, vleugels en staart zijn blauwzwart met witte vlekken, en de borst en buik zijn okerkleurig.


De stuit en de middelste gekrulde staartveren zijn zwart. Mannetjes heeft een glanzende groene kop met een witte nekband en een. Evenals het mannetje heeft het vrouwtje een blauwe spiegel.


Alleen aan de kleur van de snavel kunt u ze duidelijk onderscheiden: de vrouwtjes snavel is zeemkleurig, de snavel van. Anas platyrhynchos, (met een brede snavel ) De wilde eend wordt blokeend in. Op de schouders zijn er grijswitte , bruine en zwartachtige golflijnen. Vertoont in vlucht en water een opvallend zwart - wit - zwart - wit - zwart patroon.


Groter dan Wilde Eend , met dunne, rode snavel en rode poten. Vrouwtje bruin als vrouwtje Wilde Eend , maar met blauwe vleugelboeg. Vogel is denk ik het best te definieeren als hybride Tafeleend x mogelijke.


Eksters herken je gemakkelijk omdat ze zwart en wit zijn met een hele lange staart. Een Kraai bij de vijver in het park.

Een grote vogel, zwart van kleur en met een dikke , donkere snavel. Er zwemt een vrouwtje van de Mandarijneend tussen de andere eenden op de. Let op de roodachtige borst en blauw -grijze kop. Kuifeenden zie je in het voor- en najaar in grote aantallen ronddobberen op brede.


De vrouwtjes hebben ook een blauwe snavel , een bruin verenkleed en niet. Tijdens het broedseizoen word de snavel blauwgrijs met een intens rode basis. Kop en hals hebben dan meer glans.


Eend : heeft een doffe donkerbruine tot zwart neigende kruin, nek en bovendelen. Haar snavel is breed en plat en is bruin van kleur met daarop een onregelmatige. De rest van het lichaam is overwegend grijs met een zwarte zone rond staart en anus. Deze is bij de wilde eend paars met aan beide zijden een smalle witte band.


HERKENNING Vrij kleine eend met bruin. Donkergroene kop, rode snavel , witte borst en buik met brede bruine borstban zwarte schouderveren. Het mannetje heeft een opvallende rode knobbel aan . Met hun snavel smeren ze het vet over hun hele lichaam uit.


Op zijn vleugel staat een blauwe streep. De mannetjes zijn opvallend zwart - wit van kleur. Wel een beetje druk, maar het eendje had een aparte kleur en een mooi snaveltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts