maandag 6 juni 2016

Kerksluiting

Overzichten van kerken die gaan sluiten of reeds buiten gebruik zijn gesteld. Vaticaan wijst kerksluiting af. Johanneskerk in Oisterwijk aan de . De Gerardus-Majellakerk in Gemert krijgt een nieuwe bestemming. De kerk wordt nu al deels gebruikt als woonruimte en binnenkort komen . Hoewel aan de fusie van parochies geen kerksluiting is gekoppeld is het onvermijdelijk dat kerksluitingen en het afstoten van kerkgebouwen in de .

De voornaamste redenen voor een kerksluiting zijn bijna altijd een bijna lege kerk op zondagochtend in combinatie met een structureel tekort . Als gevolg van de ontkerkelijking zal de komende tien jaar naar schatting een kwart van de kerkgebouwen van de Protestantse Kerk in . Het protest van de actiegroep Bezield Verband Utrecht tegen aartsbisschop Wim Eijk maakt geen schijn van kans. Hieronder ontzenuwt het Aartsbisdom Utrecht de grootste misverstanden over kerksluiting. Kardinaal Eijk besluit welke kerkgebouwen er . Achter de noodzaak tot kerksluiting gaat nog een andere ontwikkeling schuil. En dat is het proces van kerkverlating. Was geteken Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch.


Helaas worden al decennia lang in ons land kerkgebouwen gesloten.

De snelle te- ruggang van het . Katholieke kerk reorganiseert basis. Onrust over kerksluiting begrijpelijk, maar niet terecht. LAATSTE MIS IN DE KERK VAN MOERSTRATEN.


Het was een datum waarnaar we . Mijn ouders spraken vroeger Frans met elkaar als er iets niet voor onze kinderoren was bestemd. Kerksluiting Puiflijk: “We hebben nog een sprankje hoop”. Ik voelde dan onenigheid in de lucht hangen en heb dus nooit . Word vandaag gratis lid van LinkedIn.


Geloof in tijden van kerksluiting. Broeders en zusters in Christus Jezus onze Heer,. Deze mededeling zal de komende jaren steeds vaker. In een bisdom is het aan de bisschop om besluiten te nemen over het oprichten of fuseren van parochies en over het bouwen van . Geen kerksluitingen bij passende soberheid.


Bestaan er plannen tot kerksluiting ? Lees hier wat u kunt doen tegen het onttrekken van het kerkgebouw van uw gemeente of parochie aan de eredienst. Berichten over kerksluiting geschreven door waartweeofmeer. Het decreet van bisschop Gerard de Korte kan ieder moment .

Hierbij treft u een tekst aan van kardinaal Eijk over “geloof in tijden van kerksluiting ” . Het sluiten van kerkgebouwen is aan de orde van de dag, constateert Cor Schaap. Veel kerkbestuurders en gemeenteleden willen er eigenlijk niet aan, maar . Open brief aan het Kerkbestuur. Horssen (juli, aangepaste versie van juni).


Voorstellen komend uit een gelegenheidsgespreksgroep bestaande uit: Gert . Toch ontspruiten her en der initiatieven van christenen die hun geloof anders willen beleven, zoals. In de Nederlandse taal staat het woord kerk zowel voor de organisatie als voor het gebouw. Als iemand het heeft over de kerk , . Onvrede over kerksluiting Grafhorst.


Foto: Interieur van het nog niet gesloten kerkgebouw in Grafhorst (foto: Maarten van Gemert). De bisschop zou zijn boekje te buiten zijn gegaan. Omdat al vanaf de aankondiging van een kerksluiting (dus niet de werkelijke sluiting!) de bisschop verbiedt om nog langer reguliere vieringen . Soms ervaren gelovigen de kerksluiting als een vorm van huisuitzetting, zo laten ze weten: God komt in hun dorp of wijk op straat te staan en . Dit boek zoekt geloofsantwoorden en geeft praktische tips om elkaar door zware tijden van kerksluiting heen te .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts